Geen opleidingsbudget?

20-03-2015

Opleidingen en trainingen

Onder het genot van een wijntje kletste ik met vrienden over het volgen van opleidingen en cursussen voor je werk. De meningen waren verdeeld over wie dat moest betalen. De meesten denken dat je dat vooral zelf moet betalen, maar vaak kunnen deze trainingen door de baas worden betaald!

Geen budget?

De discussie ontstond omdat een van mijn vrienden graag een cursus wilde volgen, maar vertelde dat dat op zijn werk niet kon. Ik vroeg me af waarom niet, want voor vrijwel iedereen is er jaarlijks een bepaald opleidingsbudget te besteden. Vaak is dat zelfs vastgelegd in een cao. Dat was hem niet bekend. Vanmorgen belde hij me op: inderdaad kon ook hij beschikken over een budget om een (passende) opleiding te volgen!

Onwetendheid

Het deed me meteen denken aan de resultaten van een onderzoek naar het opleidingsbudget dat NIDAP vorig jaar in samenwerking met Springest uitvoerde onder HR-professionals. Daaruit bleek dat bijna 40% van de organisaties het beschikbare opleidingsbudget niet (geheel) besteedt!

Een belangrijke reden daarvoor is onwetendheid over de mogelijkheden van de werknemer. Gemiddeld is bijna 20% van de werknemers niet bekend met hun opleidingsmogelijkheden. Dat is veel!

Dus werknemers: laat de uitslag van zo'n onderzoek zich dit jaar niet herhalen. Check bij je werkgever of bij personeelszaken of je opleidingsbudget te besteden hebt. Het is zonde als je dat laat liggen.

En de zzp'er?

De zzp'ers onder ons - waaronder ikzelf - hebben pech: die moeten een opleiding zelf betalen. Maar dat hoort bij het ondernemerschap: investeren in kennis en kunde. De kost gaat immers voor de baat uit. En gelukkig zijn de kosten dan wel weer aftrekbaar.