Aankomend Brandpreventiedeskundige

De 3-daagse cursus 'Aankomend Brandpreventie Deskundige' is erop gericht om je uitgebreide theoretische en praktische kennis van brandveiligheid bij te brengen. Je leert in korte tijd veel over brandveiligheid, wetgeving en de toepassing hiervan.

We gaan uitgebreid aan de slag met het Bouwbesluit. Tussendoor mag je alle theorie die je hebt geleerd zelf toepassen door middel van een casus die klassikaal en interactief behandeld wordt. We gaan dus een bouwplan beoordelen op de brandveiligheidsaspecten.

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit drie dagen. Een gedeelte bestaat uit theorie waarin de regelgeving in het algemeen wordt behandeld. Daarna wordt ingezoomd op de brandveiligheidsregels uit het Bouwbesluit. Vanuit het Bouwbesluit worden vervolgens alle eisen uitgelegd op bouwkundig en installatietechnisch vlak. Belangrijke zaken die behandeld worden zijn bijvoorbeeld ontvluchting, (sub)brandcompartimentering en de diverse brandbeveiligingsinstallaties. Tussendoor mag je alle theorie die je hebt geleerd zelf toepassen door middel van een casus die klassikaal en interactief behandeld wordt.

In de cursus komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Wet- en regelgevingen
  • Bouwkundige brandpreventie
  • Brandbeveiligingsinstallaties
  • Ontvluchting
  • Het daadwerkelijk uitvoeren van een Bouwplantoets

Bij Prender streven we ernaar om je zoveel mogelijk kennis te laten opdoen die je direct in de praktijk kunt toepassen. We delen kennis waarmee je direct aan de slag kan gaan.

Daarom kies je voor Prender 

De docenten van Prender hebben passie voor hun vak, dat straalt uit via de enthousiaste manier van lesgeven. Door dit enthousiasme worden studenten veel meer geprikkeld, en zullen ze veel meer onthouden van de lessen. Daarnaast streven wij naar de hoogst haalbare kwaliteit in onze opleidingen, dat zie je overal in terug, zowel het fysieke lesmateriaal als de locatie waar onze lessen plaatsvinden.

Docent

Emiel van Rossum

Doelgroep

De cursus is bedoeld voor o.a. projectmanagers, bouwkundig adviseurs, architecten, verzekeraars, installateurs, werkvoorbereiders etc. Kortom: voor iedereen die met de regelgeving van brandveiligheid te maken heeft. De cursus wordt gegeven op MBO+/HBO niveau.

Diploma

Het examen is NIET inbegrepen. Je dient jezelf op te geven voor het examen op certoplan.nl. De kosten voor het examen worden in rekening gebracht door het  exameninstituut

Locatie

nnb

Data: nnb 

Kosten

De 3-daagse Aankomend Brandpreventiedeskundige kost € 1.195 (excl. btw) inclusief cursusmateriaal, koffie/thee en uitgebreide lunch.

Meld u hier aan: